Zbiory biblioteki Złotów MBP
SMAKUJ ŚWIAT
Półka | Tytuł | Twórca | Ocena | |||
---|---|---|---|---|---|---|
1. SMAKUJ POLSKĘ | ||||||
Jadalne kwiaty | Kalemba-Drożdż, Małgorzata | |||||
Chwasty od kuchni | Ciemny, Piotr | |||||
Zdrowo, lokalnie, naturalnie | Durnowska, Małgorzata | |||||
Turystyka kulinarna |
Woźniczko, Magdalena
Jędrysiak, Tadeusz
Orłowski, Dominik |
|||||
Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce | Gessler, Magda | |||||
Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce? | Gessler, Magda | |||||
Poziomki 2017/2018 Gdzie najlepiej zjeść w Polsce | Gessler, Magda | |||||
Kalicińscy od kuchni |
Kalicińska, Małgorzata
Kaliciński, Mirosław
|
|||||
2. Polska kuchnia regionalna | ||||||
Roślinna kuchnia regionalna | Ochman, Paweł | |||||
Wielka księga produktów regionalnych i tradycyjnych | Zioło-Zemczak, Katarzyna | |||||
Krajeńskie przysmaki na każdy dzień | Konek, Marta | |||||
Smaki Krajny | Korpusik-Jelonkowa, Zofia | |||||
Dziedzictwo kulinarne Krajny Złotowskiej | Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Krajna Złotowska | |||||
Kuchnia góralska z przyprawami leczącymi | Jakimowicz-Klein, Barbara | |||||
3. Smakuj świat | ||||||
Ugryźć świat | Kotkowska, Gabriela | |||||
W 80 filiżanek dookoła świata | Molenda, Jarosław | |||||
Historia smaku | Bruce, Bryan | |||||
Podróżnik w kuchni | Smirli, Vicky | |||||
Cztery strony smaku | Czub, Marta | |||||
Menu świata | Pałkiewicz, Jacek Edward | |||||
Smaki Izraela | Degutienė, Nida | |||||
Gruziński smak |
Babunashvili, Vaho
Polak, Radek
|
|||||
Śniadania świata | Pawlikowska, Beata | |||||
Hygge | Johansen, Signe |