kulinaria
Półka Tytuł Twórca Ocena
1.
365 obiadów Lucyny Ćwierczakiewiczowej Ćwierczakiewiczowa, Lucyna
Każdy może gotować Oliver, Jamie
Jamie Oliver Smith, Gilly
15 minut w kuchni Oliver, Jamie
Kuchnia Neli Rubinstein, Nela
Pascal kontra Okrasa Lidl
Kuchnia Marty Gessler, Marta
Obiady, ciasta, konfitury Ćwierczakiewiczowa, Lucyna
Obiady na cztery pory roku Szczepańska, Barbara Tarnowska, Krystyna
Widok z mojego okna Kalicińska, Małgorzata
2.
Płetwa rekina i syczuański pieprz Dunlop, Fuchsia
Stół, jaki jest Nowicki, Wojciech
Kawa Jezernik, BoŽidar
Z moim ojcem o jedzeniu Iwaszkiewicz, Maria
Gawędy o przyjęciach Iwaszkiewicz, Maria
Łyżka za cholewą a widelec na stole Samozwaniec, Magdalena Przypkowska, Stefania
Przypkowski, Tadeusz
W staropolskiej kuchni i przy polskim stole Lemnis, Maria Vitry, Henryk
Historia naturalna i moralna jedzenia Toussaint-Samat, Maguelonne
Kuchnia José Carrerasa Carreras, José
Pokarmy miłosne De Roche, Max
Ilustrowany kucharz krakowski dla oszczędnych gospodyń Gruszecka, Maria
Kropla oliwy / Simonetta Angello Hornby Agnello Hornby, Simonetta
3.
Kawa Rutkowska, Longina
Mała księga kawy Ward, Mary
Czekolada : łatwe i przepyszne przepisy krok po kroku Dowjat, Danuta
Czekolada Lanlard, Eric
Orzechy Laskin, Avner
Herbata dla smakoszy Nicolin, Marianne
Miód w kuchni Ehrnsperger, Angelika
Miód Skadow, Ulrike
Gault&Millau Polska 2016 G M Polska
4.
Zioła w polskim domu Starek, Teresa Tyszyńska-Kownacka, Danuta
Zioła na talerzu Rokita, Zofia
Zioła w kuchni Szymanderska, Hanna
Dzika kuchnia Łuczaj, Łukasz
Jadalne kwiaty Kalemba-Drożdż, Małgorzata
Smakowite drzewa Kalemba-Drożdż, Małgorzata
Zdrowie w smaku Uścińscy, Grażyna i Jarosław
Dzikie smaki Nowakowska, Kaja Ruszkowska, Małgorzata
Zdrowe przyprawy Pahlow, Manfred
Batch MacCharles, Joel Harrison, Dana
5.
Najlepsze dżemy i galaretki Ferdek, Anna
Przetwory domowe Reda, Anna
Zapasy zimowe Perkowicz, Witold
Marynaty i przetwory Bąk, Jolanta
W słoiku Marciniewicz, Katarzyna
Kiszonki i fermentacje Baron, Aleksander
Zdrowy ferment Schwenk, Donna
Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół Pieńkos, Magdalena
Fermentacja warzyw Shockey, Kirsten K. Shockey, Christopher
Domowa spiżarnia zdrowia Nowak, Zbigniew Tomasz
6.
Domowy wyrób serów Carroll, Ricki
Domowe jogurty, twarożki, sery Bellersen Quirini, Cosima
Sery Żeromski, Zygmunt
7.
Ciasteczka Bernat, Agata Hubenow, Ełga
Książęce desery rodziny Liechtenstein Buchmaier, Liz
Ciasta z mąki pełnoziarnistej z ziarnami, cynamonem i migdałami Bustorf-Hirsch, Maren
Ciasta z owocami
Ciasta bez pieczenia Reda, Anna
Ciasta francuskie
Wypieki z kruchego ciasta : 36 niezawodnych przepisów
Dla łasuchów : słodkie przysmaki i desery Tarnas, Barbara
Przepisy Mistrza Pawła Małeckiego Małecki, Paweł
8.
Desery Bardi, Carla
Babeczki Bardi, Carla
Czekolada Bardi, Carla
Japońskie słodycze Tomaszewska-Bolałek, Magdalena
Desery lodowe Maranik, Eliq
Lody Kaldunski, Shelly
9.
Książka kucharska Kubusia Puchatka Disney, Walt
Smaczne dania dla dzieci w wykonaniu pomysłowych mam Langrée, Aimée. Turckheim, Stéphanie de
Antipasti : włoskie przekąski Wachtarczyk, Magdalena
Prezenty z kuchni Gay, Jutta
Przekąski : księga kucharska Gilun, Małgorzata Kotowicz, Agnieszka
Melgaard, Ala
1000 przepisów Wolska-Nocoń, Anna Samborska Małgorzata
Obsługa kelnerska Gutmayer, Wilhelm
Obsługa kelnerska Gutmayer, Wilhelm Stickler, Hans
Lenger, Heinz
Kalinka, Walter
Grajkowska-Soroka, Anna
Zimna kuchnia Metz, Reinhold Szameitat, Hans
Sekrety dekorowania potraw Hobday, Cara Denbury, Jo
10.
Wina domowe : smaczne i zdrowe Kupczyński, Aleksander Nikodem
Nalewki staropolskie : tradycyjne receptury Szydłowska, Marta
Polskie nalewki i wódki Fiedoruk, Andrzej
Kruszony i poncze Brandl, Franz
Domowe wina, miody i piwa Badowska, Olga
Domowe nalewki, wódki i likiery Badowska, Olga
Nalewki domowe Caprari, Małgorzata
Napoje Bytnerowicz, Barbara
Nalewki na cztery pory roku Mamok, Halina
Tyskie vademecum piwa Jackson, Michael
Wina, miody, nalewki Kuroń Maciej
11.
Od abboccato do żubrówki Cieślak, Jan
Domowy wyrób alkoholu: samogon wino porady i przepisy Fiedoruk, Andrzej Kupczyński, Aleksander Nikodem
Krupa, Jakub Wojciech
Smoliński, Dawid Michał
Zając, Radosław Jan
Z Tobą w kuchni bułgarskiej, greckiej, jugosłowiańskiej, tureckiej Piątek Wiesław
Kuchnia Żydów polskich Wirkowski, Eugeniusz
Kuchnia polska bez pszenicy Szloser, Marta Gąsiorowska, Wanda
Kuchnia francuska Orłowska, Marta
Sushi Szwillus, Marlisa
Musaka pod Akropolem :Kuchnia grecka Pałęcka, Janina Sobański, Oskar
Kuchnia grecka Cieślewska, Joanna Kwapisz, Alina
Próchniewicz, Dorota
12.
Kuchnia serbska Kurek, Krzysztof Krzysiak, Małgorzata
Kwapisz, Alina
Kuchnia hiszpańska Cieślewska, Joanna
Kuchnia francuska Durda, Bartłomiej Kwapisz, Alina
Kuchnia włoska Rzeczpospolita
Kuchnia chińska Kwapisz, Alina Liwak-Rybak, Katarzyna
Próchniewicz, Dorota
Kuchnia tajska Kwapisz, Alina Gołębiowska, Barbara
13.
Pasztety Barecka, Grażyna Barecki, Andrzej
Kuchnia hiszpańska Marrodan Casas Carlos Łebkowski Marek
Kuchnia żydowska Różycka, Maria Łebkowski, Marek
Zygmuntowicz, Andrzej
Kuchnia francuska II Łebkowski Marek
Kuchnia francuska I Łebkowski Marek
Sosy Łebkowska, Danuta Łebkowski, Marek
Zupy Łebkowska, Danuta Łebkowski, Marek
Dania z mięs Łebkowski Marek
Zdrowe dania Barecki, Andrzej
Ciasta i ciasteczka Łebkowski Marek
Wyposażenie kuchni i techniki gotowania Michalik, Małgorzata Łebkowski, Marek
Kuchnia tajska Łebkowski, Marek Białostocka, Biruta Markuza
Kuchnia indyjska Zieliński, Łukasz
Kuchnia rosyjska Barecki, Andrzej Łebkowski, Marek
Urbański, Marek
Pierogi i pierożki Werner, Stanisław
14.
Spaghetti Bardi, Carla
Makarony Bardi, Carla
Pizza Bardi, Carla
Risotto Bardi, Carla
Risotto : włoskie potrawy z ryżu Byczyński, Marek
Dieta italiana D'Acampo, Gino
Focaccia McRae, Anne Nardi, Marco
15.
Dieta spalająca tłuszcz Zacker, Christina Mutter, Sonja
74 kuteczne diety : dostosuj dietę do swojego trybu życia Rodriguez, Judith C.
74 kuteczne diety : dostosuj dietę do swojego trybu życia Rodriguez, Judith C.
Trzymaj linię Lewis, Sally
Trzymaj linię Lewis, Sally
Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi D'Adamo, Peter Whitney, Catherine
Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi D'Adamo, Peter Whitney, Catherine A.
Żyj zgodnie ze swoją grupą krwi D'Adamo, Peter Whitney, Catherine
Chudniesz, jedząc! Schenk, Franziska Bohlmann, Friedrich
Głodówka zdrowotna Lützner, Hellmut
Dieta dobrych produktów Bednarczyk-Witoszek, Ewa
16.
Dieta życia Błaszczyszyn, Maja
Dieta życia Błaszczyszyn, Maja
Dieta życia Błaszczyszyn, Maja
Dieta życia Błaszczyn, Maja
Styl życia czyli Diety życia ciąg dalszy Błaszczyszyn, Maja
Jedzta co chceta Błaszczyszyn, Maja
Dania bez gotowania Reda, Anna
Metoda doktora Dukana Dukan, Pierre
Nie potrafię schudnąć Dukan, Pierre Urbaniuk, Jarosław
Magiczne jedzenie Barnett, Robert
17.
Wiecznie głodny? Ludwig, David
Dieta South Beach turbo Agatston, Arthur Signorile, Joseph F.
Dieta South Beach: Szybkie i łatwe przepisy. Książka kucharska Agatston, Arthur
Dieta South Beach czyli Jak w 30 dni zyskać zdrowie i schudnąć Agatston, Arthur
Jak oczyścić swój organizm czyli Detoksy dla zdrowia i urody Szaciłło, Karolina Szaciłło, Maciej
Detoks Foster, Helen Bradley
Jaglany detoks Zaremba, Marek
Czuję się świetnie, bo jem w zgodzie z naturą Casademunt, Jordina
Jedzenie, które leczy Szaciłło, Karolina Szaciłło, Maciej
Uważność w jedzeniu Bays, Jan Chozen
18.
Chleb Hamelman, Jeffrey
Domowy chleb : 300 przepisów na pyszne pieczywo z automatu Cadiou, Yvan Le Hingrat Cécile
Marin, andra de
Pieczenie chleba w domu : nic prostszego jak zacząć piec samemu Weidinger, Gertrud Wiener, Marie-Theres
Mąka, woda, drożdże, sól Forkish, Ken
19.
Wielkanoc Kuroń, Maciej
Wielkanoc, czyli Kuchnia z jajem Kuroń Maciej
Potrawy z grzybów Kuroń Maciej
Przetwory z owoców Kuroń Maciej
Przetwory z warzyw Kuroń Maciej
101 przepisów : książka kucharska
Obiady z pomysłem na cały miesiąc : 123 przepisy
Kurczak, kaczka i inne ptaki Lipov, Beata
Przekąski i przystawki Lipov, Beata
Dania z kapustą
Pomysły na dania ze szpinakiem i szczawiem
20.
Dżemy, konfitury, powidła Jachowska, Halina
Kuchnia jesienią Jachowska, Halina
Potrawy z owocami Jachowska, Halina
Potrawy na skromną kieszeń Adamczewska, Barbara
Jedna potrawa - kilka dań Adamczewska, Barbara
Potrawy postne Adamczewska, Barbara
Marchew, buraki, kapusta - warzywa doskonałe: 123 przepisy Stradecka, Alina
Bliny, cepeliny, kołduny Markuza, Biruta
Wina domowe i potrawy z winem Pilarek Bolesław
Dary pól i lasów na naszych stołach Chomicz, Aleksandra
Tradycyjny świąteczny stół Chomicz, Aleksandra
21.
Coś do chleba czyli Pasty, musy, dipy, masła smakowe Szymanderska, Hanna
Żółty talerz Szymanderska, Hanna
Rozmaitości z mięsa mielonego Górska Jolanta
Dania z wołowiny
Dania z wieprzowiny
Dania z kurczaka
Dania z gęsi, kaczki, indyka
Pierogi i naleśniki na 45 sposobów
Kluski na 61 sposobów
Jajka na 46 sposobów
Jajka Caprari, Małgorzata
22.
Na jesienne chłody pożywne obiady i kolacje
Nadziejmy co się da : mięso, ryby, warzywa, naleśniki
Warzywa na obiad i kolację prosto z grządki
Dania z owocami : na słono, słodko i ostro
Król ziemniak na 30 sposobów
Najlepsze zupy
Najlepsze dania z ryb
Najlepsze dania z sera
Najlepsze dania na przyjęcie
Najlepsze dania lekkiej kuchni : do 300 kcal
Najlepsze dania z jajek
23.
Pasztety domowe Szydłowska, Marta
Potrawy z rosołu Drukort, Magdalena
Uczta na 5 Lane, Rachel
Dania z woka Davies, Sian
Wok i dania z patelni Boguta, Marta
40 przepisów Królowej Fasoli Rey, Mikołaj Janina Milek
Ekonomia gastronomia: jedz lepiej i wydawaj mniej; ponad 100 przepisów na dobry początek McEvedy, Allegra Merrett, Paul
200 tajemnic naturalnej zdrowej kuchni Rodriguez, Judith C.
Jabłka Gasik, Anna
24.
Zupy domowe Krawczyk, Marta
Zupowy detoks Mijakoska, Urszula Stachura, Monika
Zupy Clements, Carole
Kaszomaniak Jackowska, Wanda
Kasze Bednarczuk, Wanda
Qmam kasze Sobczak, Maia
Przepisy na szczęście Sobczak, Maia
Pyszna kasza, smaczyny ryż Rohozińska, Ewa
Kaszoterapia gryczana Kowalczyk Anna, Antoniszyn Tomasz
Kaszoterapia jaglana Kowalczyk, Anna Antoniszyn, Tomasz
25.
Poniedziałki bez mięs Rigg, Annie
Sałatlove Bez, David
505 [pięćsetpięćdziesiątpięć] sałatek, surówek i sałat z różnych krajów Wydawnictwo REA-SJ Sp. z o. o
Nakarmić duszę Słoma, Jolanta Trymbulak, Mirosław
Kuchnia wegetariańska Rozmysłowicz, Katarzyna
Kuchnia wegetariańska Stacey, Jenny
Przysmaki kuchni jarskiej Grykałowska, Hanna
Kuchnia wegetariańska po polsku Wieczorek-Chełmińska, Zofia
Moja kuchnia Cosson, Audrey
Kuchnia ajurwedyjska Dürst, Markus Iding, Doris
Wäfler, Johanna
26.
Jadłonomia Dymek, Marta
Nowa jadłonomia Dymek, Marta
Wegan nerd Rokicka, Alicja
Smakoterapia Zasuwa, Iwona
Naturalnie, prosto, zdrowo, smacznie Ducasse, Alain Saintagne, Christophe
Neyrat, Paul
Wielka uczta Gleeson, Erin
Zielono & zdrowo Frenkiel, David Vindahl, Luise
Wegańska kuchnia indyjska Hingle, Richa
Przepyszne ziemniaki Knophius, Heike
27.
Strączki Banach, Maria
Warzywo Dominika, Wójciak
Sezonowe warzywo Wójciak, Dominika
Ziarno Wójciak, Dominika
Smoothie - doładuj system odpornościowy Brown, Ellen Konopelski, Karen
Zielone koktajle Pochylska, Alina Pochylski, Przemysław
Zdrowe wody czyli Pyszne wody smakowe i izotoniki Łańcuchowska-Jeziorowska, Aneta
Juiceman Cooper, Andrew
Hummusy i pasty Budzyk, Konrad
Smarowidła, pasty i inne cuda Banach, Maria
28.
Kulinarny ogród Kelley, Jeanne
Ogród pełen smaków Wong, James
Warzywniak Purol, Tomasz
God food Kafka, Malka
Kuchnia wegańska Pieńkos, Magdalena
What Katie ate Davies, Katie Quinn
29.
Coś słodkiego Drouet, Velery
Wegańskie desery Krawczyk, Marta
Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu Reimann, Teresa
Pyszności z roślin Ochman, Paweł
Naturalnie Cegielska, Agnieszka
Naturalnie 2 Cegielska, Agnieszka
Qmam kasze Sobczak, Maia
Wege Oliver, Jamie
Złota księga nalewek Rodak-Śniecińska, Anna Maria Maciej, Robert
Para w kuchni Szaciłło, Karolina Szaciłło, Maciej
30.
Przetwory z pomysłem Machałek, Patrycja
Sztuka fermentacji Katz, Sandor Ellix
Miejski farmer Kucharski, Piotr
Kolory smaku Woźniak, Beata
Kuchnia kresowa Fiedoruk, Andrzej
Głodówka krok po kroku Fung, Jason Moore, Jimmy
Polak NieNażarty czyli Kawał opowieści o polskich kulinariach i garść przepisów Molska, Gosia Molski, Leszek
Jerozolima Ottolenghi, Yotam Tamimi, Sami
Abeliovich, Nomi
Bar, Noam
Wegemania Pieńkos, Magdalena
Szafran, mięta i kardamon Khanafer, Samar
31.
Wege w kwadrans Gubała, Katarzyna
Jeść zdrowiej Ładocha, Daria Okrasa, Karol
Stolińska-Fiedorowicz, Hanna
Jeść zdrowiej Ładocha, Daria Okrasa, Karol
Paruzel, Kinga
Małecki, Paweł
Spis sekretów kulinarnych Stefana Swieżawskiego Swieżawski, Stefan
Bądź zdrów - smacznego ! Gumowska, Irena
Na słodko Kucharski, Piotr
Chleb Kucharski, Piotr
Jerozolima: [książka kucharska] Ottolenghi, Yotam Tamimi, Sami
Jak to zrobić w kuchni? Peterson, James
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej Dąbrowska, Beata Anna Borkowska, Paulina
Dąbrowska, Ewa
32.
Ogniem i dymem Nordin, Martin
Kuchnia wegańska Steen, Celine Newman, Joni Marie
Roślinna kuchnia rodzinna Smile, Olga Smile, Weronika
Prosto, pysznie, do pudełka Wójciak, Dominika
Zdrowie z Natury Mikulska, Katarzyna Bokła, Artur
Dieta Pociecha, Daria
Jadłospisy Pociecha, Daria
Dieta ketogeniczna Vogel, Leanne
Kuchnia bez konserwantów czyli Wytwarzanie żywności w domu Casali, Lisa
Czas na Portugalię Jeronimo Martins
33.
Jem (to co) kocham i chudnę Szaciłło, Karolina Szaciłło, Maciej
Drinki Conti, Laura
Drinki i cocktaile Wydawnictwo Dragon
Kuchnia Wege w sercu Bieszczad Rozmysłowicz, Katarzyna
Kuchnia wegetariańska Farris, Terry
Dieta keto Axe, Josh
Ziemniaki na 61 sposobów Nicewicz-Kosińska, Janina Długosz, Natalia
Pomysł na dania z pomidorami Agora
Pomysły na dania z młodymi warzywami Lasota, Barbara
Niezwykłe zalety kawy Senninger, Franck
34.
kuchenne inspiracje Guziak, Maria Goretti
Potrawy z ziemniaków Guziak, Maria Goretti
Pomysły na dania z marchwią, pietruszką i selerem Lasota, Barbara
Konfitury Jackowska, Wanda
Obiad w Rzymie Viestad, Andreas
Makarony, pierogi i naleśniki oraz inne dania z mąki, kaszy i ryżu Szymanderska, Hanna
Suszonki Marrone, Teresa
Wielka księga z wypiekami Grudzińska-Sarna, Anna
Tartine bread Robertson, Chad
Leksykon sztuki kulinarnej Halbański, Maciej Erwin
35.
Dzikie smaki Nowakowska, Kaja Ruszkowska, Małgorzata
Słownik sztuki kulinarnej Romanowska, Maria
Tradycje polskiego stołu Ogrodowska, Barbara
Kawa Graboń, Ika
Minimalist Baker Shultz, Dana
Napary z kwiatów i ziół Gajewska-Okonek, Monika
Naturalnie i zdrowo Britton, Sarah
Kasze w roślinnej kuchni regionalnej Ochman, Paweł
Podręczny słownik kalorii. Jak schudnąć zdrowo i skutecznie. Przepisy, porady, tabele Twój Styl
Dieta DASH w teorii i zastosowaniu Cichocka, Aleksandra
36.
Wegańska dieta ketogeniczna MacDowell, Liz
Zakłamane jedzenie Stolińska-Fiedorowicz, Hanna
Grzyby i owoce leśne Hess, Reinhardt
Kalafior to król Kitchen, Leanne
Smakowita kolekcja przysmaków Grykałowska, Hanna
Ryby i owoce morza Le Divellec, Jacques
Kiszonki Pieńkos, Magdalena Kisielewski, Marcin
Krawczyk, Marta
Potrawy biblijne Hutt, Joachim Klein, Helmut
Słodka wegan nerd Rokicka, Alicja
Zjeść Kraków Makłowicz, Robert Mancewicz, Stanisław
37.
ck kuchnia Makłowicz, Robert
Wyborne pasztety i paszteciki Zuzek, Wiesław
Tajemnice kawy Woźny, Sara Magdalena
Wszystko o wegetarianizmie Grodecka, Maria
Żyj bez toksyn Rutkowska, Aleksandra Olsson, Aleksandra
O przyjmowaniu gości Schönfeldt, Sybil Schonfedt, Sybil Grafin
Post Daniela z uzdrawiającą dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej Dajka, Krystyna Piórkowski, Łukasz
Jednogarnkowa jarzynova Wójciak, Dominika
Kombucza, kefir i spółka Lökki
Jedz i żyj zgodnie z porami roku Żak-Cyran, Bożena
38.
Energia życia, energia pożywienia Żak-Cyran, Bożena
Kuchnia arabska Rzeczpospolita
Kuchnia turecka Fredro-Boniecka, Maria
50 produktów spożywczych, które zmieniły bieg historii Price, Bill
Kaszoterapia Kowalczyk, Anna Antoniszyn, Tomasz
Czekoladowe kulki Öhrn, Maria
Beztroskie jedzenie Wansink, Brian
Dzikie zioła sezonowo Ciemny, Piotr
KrakowCzyta.pl to portal, którego sercem jest olbrzymi katalog biblioteczny, zawierający setki tysięcy książek zgromadzonych w krakowskich bibliotekach miejskich. To miejsce promocji wydarzeń literackich i integracji społeczności skupionej wokół działań czytelniczych. Miejsce, w którym możemy szukać, rezerwować, recenzować, polecać i oceniać książki.

To społeczność ludzi, którzy kochają czytać i dyskutować o literaturze.
W hali odlotów Międ­zyna­rodo­wego­ Portu Lotniczego im. Jana Pawła II Kraków-Balice został uruchomiony biblioteczny regał – Airport Library! To kolejny wspólny projekt z Centrum Edukacji Lotniczej (CEL) Kraków Airport! Airport Library, czyli Odlotowa Biblioteka to bezpłatny samoobsługowy regał, z którego mogą korzystać pasażerowie oczekujący na lot. Można znaleźć na nim książki dla dzieci oraz dorosłych w wersji polskiej oraz obcojęzycznej. Udostępnione dzieła należy odłożyć na półki biblioteczki przed odlotem. • Książki na ten cel przekazała Biblioteka Kraków oraz krakowskie konsulaty, współpracujące z Instytutem Kultury Willa Decjusza nad Wielokulturową Biblioteką dla krakowian. • Konsulaty, które przekazały książki na regał Airport Library: Konsulat Generalny Węgier w Krakowie, Konsulat Generalny Republiki Federalnej Niemiec w Krakowie, Konsulat Republiki Indonezji w Krakowie, Konsulat Generalny USA w Krakowie, Konsulat Generalny Republiki Słowackiej w Krakowie oraz Konsulat Królestwa Hiszpanii w Krakowie. • Airport Library to kolejny wspólny projekt Centrum Edukacji Lotniczej (CEL) Kraków Airport i Biblioteki Kraków. Obie instytucje rozpoczęły współpracę w maju 2022 roku, podczas Święta Rodziny Krakowskiej. W czerwcu w CEL została otworzona stała biblioteczka o tematyce podróżniczej „Odlotowa biblioteka” działająca na zasadzie book­cros­sing­owej­. Od lipca w filiach Biblioteki Kraków rozp­owsz­echn­iane­ są egzemplarze kwartalnika „Airside” wydawanego przez CEL Kraków Airport.
foo