Baśniobór: Tajemnice smoczego azylu

Tytuł oryginalny:
Secrets of the dragon sanctuary
Fablehaven
Autor:
Brandon Mull
Tłumacz:
Rafał Lisowski
Ilustracje:
Brandon Dorman ...
Wyd. w latach:
2009 - 2017
Autotagi:
druk
książki
powieści
proza
Więcej informacji...
4.9 (12 głosów)

Stowarzyszenie Gwiazdy Wieczornej nie cofnie się przed niczym, żeby zdobyć wszystkie artefakty otwierające więzienie demonów. Zbliżają się święta Bożego Narodzenia. Choinka, prezenty i nareszcie wolne od szkoły! W tym roku Kendra i Seth z pewnością nie będą się nudzić podczas świątecznego obiadu z rodziną... Z Dziennika sekretów Pattona Burgessa Kendra dowiaduje się, gdzie został ukryty klucz do skarbca zawierającego kolejny artefakt. Aby go odnaleźć, Rycerze Świtu muszą dostać się do smoczego azylu - Gadziej Opoki - i pokonać wszystkie niebezpieczeństwa na drodze do Smoczej Świątyni. Przed rozpoczęciem wyprawy trzeba jednak zdobyć pierwszy róg jednorożca gorliwie strzeżony przez centaurów. Kto byłby gotów podjąć się tego zadania? Cóż, chyba nie ma zbyt wielu chętnych... Zaraz, zaraz, a gdzie znów podział się Seth? Porwanie, śmiertelnie groźna misja, sobowtór, zdrady... Jakie jeszcze wyzwania czekają bohaterskie rodzeństwo? Dowiesz się, jeśli tylko odważysz się przekroczyć bramę smoczego azylu!
Więcej...
Wypożycz w krakowskiej bibliotece
Dostęp online
Dodaj link
Recenzje
  • Fantastyczna książka dla dorastających dzieci. Mój 10 letni syn nie może sie oderwać, a zaznaczam, zazwyczaj to ja jemu czytałam. Cała seria Baśnioboru to ksiązki, które sam przeczytał samodzielnie. Fascynująca opowieść o przygodach rodzeństwa.
  • Bardzo ciekawa książka. Akcja toczy się w kolejnym rezerwacie, aby zdobyć klucz do kolejnego artefaktu. Polecam osobom, które lubią smoki.
  • Nie czytałam piątej części, ale jak do tej pory ta była najlepsza :)
  • Niezwykłe zwroty akcji, intrygi i zdrajcy... Czytałam z zapartym tchem. Polecam !!!
Dyskusje

Brak wątków

Przejdź do forum
Nikt jeszcze nie obserwuje nowych recenzji tego dzieła.
Opis
Inne tytuły:Baśniobór [audio] Tajemnice smoczego azylu [audio] Baśniobór 4. Tajemnice smoczego azylu /4
Autor:Brandon Mull
Tłumacz:Rafał Lisowski
Ilustracje:Brandon Dorman Rafał Lisowski
Lektor:Janusz Zadura
Wydawcy:Wydawnictwo W. A. B. - Grupa Wydawnicza Foksal (2012-2017) Wydawnictwo WAB (2009-2017) Biblioteka Akustyczna (2016) Legimi (2012-2016) we współpr. Grupa Wydawnicza Foksal (2009-2016) Wilga - Grupa Wydawnicza Foksal (2012) IBUK Libra (2012) Wydawnictwo Wilga
Serie wydawnicze:Baśniobór Fablehaven Audiobook Baśniobór - Brandon Mull książka do słuchania Audiobook Oddział Audiobook - Biblioteka Akustyczna
ISBN:978-83-64732-88-1 978-83-7747-478-5 978-83-7747-755-7 978-83-7747-756-4 978-83-7747-842-4 978-83-7747-862-2 978-83-7747-895-0 978-83-8082-049-4 978837747557 978837747564 97883774778950
Autotagi:audiobooki beletrystyka CD czasopisma dokumenty elektroniczne druk e-booki epika fantastyka fantasy ikonografia książki literatura literatura piękna MP3 nagrania opowiadania powieści proza roczniki zasoby elektroniczne
Powyżej zostały przedstawione dane zebrane automatycznie z treści 146 rekordów bibliograficznych, pochodzących
z bibliotek lub od wydawców. Nie należy ich traktować jako opisu jednego konkretnego wydania lub przedmiotu.
Okładki
Kliknij na okładkę żeby zobaczyć powiększenie lub dodać ją na regał.
KrakowCzyta.pl to portal, którego sercem jest olbrzymi katalog biblioteczny, zawierający setki tysięcy książek zgromadzonych w krakowskich bibliotekach miejskich. To miejsce promocji wydarzeń literackich i integracji społeczności skupionej wokół działań czytelniczych. Miejsce, w którym możemy szukać, rezerwować, recenzować, polecać i oceniać książki.

To społeczność ludzi, którzy kochają czytać i dyskutować o literaturze.
Przeglądając publikacje na temat niedawno wydanych książek, natrafiłam • na rekomendację Córki zegarmistrza Kate Morton. Przyznam, że słyszałam wiele dobrego o tej autorce, jednak nigdy wcześniej nie sięgnęłam po którąś z jej książek, aż do teraz. I muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona. Misternie spleciona fabuła, charakterystyczne, intrygujące postacie, wątek kryminalny, nieco metafizyki i fantastyki. • Akcja książki rozgrywa się w Anglii,autorka przenosi nas w czasie, przeplata wiek XIX i XX oraz współczesność – to bardzo ciekawa koncepcja powieści. Morton w sposób umiejętny i przemyślany lawiruje między czasami łączy losy wielu bohaterów. Jedną z głównych postaci jest Elodie Winslow, młoda archiwistka, która porządkując dokumenty, w jednym z archiwizowanych pomieszczeń znajduje torbę. Niezwykłe znalezisko zawiera w sobie szkicownik i starą portretową fotografię. Zaintrygowana rysunkami, prze­dsta­wiaj­ącym­i znany jej z opowieści rodzinnych dom, oraz portretem młodej kobiety trafia na pełną tajemniczych zdarzeń historię, która ma związek z piękną wiktoriańską posiadłością Birchwood Manor, położoną w malowniczym Oxfordshire. Tam, w 1852 roku, znany malarz Edward Radcliffe przybywa wraz ze znajomymi, by szukać natchnienia. W zagadkowych okolicznościach ginie wówczas narzeczona artysty, znika także klejnot rodowy i pewna tajemnicza kobieta. Co tak naprawdę wtedy się stało? I dlaczego dawna sprawa musiała czekać aż sto sześćdziesiąt pięć lat na rozwiązanie? Ciekawie prowadzona narracja wciąga i zachęca do czytania, i poznawania tajemniczej historii sprzed lat. Zaskakująca jest też jedna z bohaterek (narratorka), ale o niej dowiecie się więcej, czytając tę niezwykłą powieść. • Anna Jędrzejowska • Biblioteka Kraków
foo