Zacisze 13:

powrót

Autor:
Olga Rudnicka
Wyd. w latach:
2008 - 2019
Autotagi:
druk
książki
powieści
proza
Więcej informacji...
4.3 (28 głosów)

Kontynuacja zwariowanych przygód Marty i Anety, znanych z „Zacisza 13”.Marta i Aneta chcą ostatecznie rozwiązać problem zamurowanych w piwnicy zwłok. Tymczasem na ulicy Zacisze pojawia się bezlitosny szantażysta, który odkrył ich tajemnicę i wścibska starsza pani, szpiegująca sąsiadów. Domem zaczyna interesować się także policja. Jak przyjaciółki wybrną z tej sytuacji? Nie mają wyjścia. Muszą pozbyć się wszystkich… Olga Rudnicka (ur. 1988)Absolwentka Pedagogiki Specjalnej na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, autorka powieści kryminalnych: „Martwe Jezioro”, „Czy ten rudy kot to pies?”, „Zacisze 13” i „Zacisze 13 Powrót”. Pracuje jako asystentka osób niepełnosprawnych w Polskim Komitecie Pomocy Społecznej w Śremie. Kocha jazdę konną i rytmy latynoamerykańskie, zwłaszcza salsę. Namiętnie czyta Joannę Chmielewską, Stephena Kinga, Joe Hilla, Tess Gerritsen i Jeffery'ego Deavera. 

Więcej...
Wypożycz w krakowskiej bibliotece
Dostęp online
Dodaj link
Recenzje
  • Kryminał na wesoło. To wyróżnia Rudnicką wsród wielu pisarzy. Umie utzymać napięcie a jednocześnie rozluźnia bo czytając można się zatracić.
    +2 trafna
  • Olga Rudnicka - ZACISZE 13 • ZACISZE 13 : POWRÓT • To powieści pełne komicznych scen, choć temat rodem z czarnej komedii kryminalnej. • Marta i Aneta - nauczycielki, trochę zwariowane przyjaciółki, stają się "współwłaścicielkami " dwóch trupiąt lub "chłopaków z piwnicy". Jeden z nich to podrzucony w ogrodzie i znaleziony przez Martę, a drugiemu pomogła skończyć żywot Aneta. Morderczynie? Ale czy na pewno? Kto naprawdę zabił? I co zrobić ze zwłokami? Proste - zamurować !!!. Ale co potem? Na stałe w piwnicy nie mogą zostać. Cz.II to korowód przygód bohaterek, które postanowiły wydobyć "chłopaków" z piwnicy. Uda się zamysł? • POLECAM te niesamowite powieści z czarnym wątkiem kryminalnym, z całą plejadą bohaterów , wśród których, obok naszych szalonych bohaterek, nie zabraknie: podglądaczy, byłych więźniów , uciążliwej mamuśki, wścibskiej sąsiadki, dociekliwej, ale bardzo pomocnej szwagierki, partnerów Marty i Anety nienadążających za swymi ukochanymi i jak bumerang wracający byli mężowie. A i jeszcze biedni policjanci ,ciągle stawiający się na interwencję po numer 13 . Kto ich wzywa i po co? Dobra zabawa zagwarantowana.
  • Bardzo przyjemna lektura, dla lubiących kryminał z poczuciem humoru
  • Pióro Rudnickiej jest lekkie. Jej książki są świetne na jesienne wieczory, potrafią rozbawić do łez. W wątek kryminalny doskonale wkomponowana jest duża dawka humoru. Polecam
1 2
Dyskusje

Brak wątków

Przejdź do forum
agulka315
Opis
Inne tytuły:Zacisze trzynaście powrót
Autor:Olga Rudnicka
Wydawcy:Legimi (2016-2019) Prószyński i Spółka - Prószyński Media (2008-2019) Pryszyński i Spółka (2017) NASBI (2013-2017) Wydawnictwo Edipresse-Kolekcje (2015) Ringier Axel Springer Polska (2009-2010) Edipresse Polska
Serie wydawnicze:Zbrodnia na wesoło Klub Książki Kobiecej Duże Litery Duże Litery (Prószyński i S-ka) Duże Litery (Prószyński Media)
ISBN:978-83-7648-081-7 978-83-7648-243-9 978-83-7648-379-5 978-83-7989-253-2 978-83-7989-583-0 978-83-7989-584-7 978-83-8097-148-6 978-83-8097-170-7 978-83-8097-775-4 978-83-8097-776-1 978-83-8123-167-1 978-83-8123-179-4 978-83-8123-180-0 978-83-8123-432-0 978-83-8123-433-7 978-83-8123-435-1 978-83-8123-436-8 83-7648-243-9 83-7648-379-5 978-83-648-243-9 978-82-7989-583-0 978-83-7448-243-9 978-83-7468-243-9
Autotagi:beletrystyka dokumenty elektroniczne druk e-booki epika książki literatura literatura piękna powieści proza wielka czcionka zasoby elektroniczne
Powyżej zostały przedstawione dane zebrane automatycznie z treści 59 rekordów bibliograficznych, pochodzących
z bibliotek lub od wydawców. Nie należy ich traktować jako opisu jednego konkretnego wydania lub przedmiotu.
Okładki
Kliknij na okładkę żeby zobaczyć powiększenie lub dodać ją na regał.
KrakowCzyta.pl to portal, którego sercem jest olbrzymi katalog biblioteczny, zawierający setki tysięcy książek zgromadzonych w krakowskich bibliotekach miejskich. To miejsce promocji wydarzeń literackich i integracji społeczności skupionej wokół działań czytelniczych. Miejsce, w którym możemy szukać, rezerwować, recenzować, polecać i oceniać książki.

To społeczność ludzi, którzy kochają czytać i dyskutować o literaturze.
Weź udział w konkursie i zdobądź tytuł „Czytelnika Roku 2020”. Wypożyczaj książki i audiobooki w Filiach Biblioteki Kraków, zbieraj pieczątki w „Paszporcie Czytelnika” i bierz udział w wydarzeniach, za które zdobędziesz dodatkowe punkty. Do wygrania m.in. czytniki e-booków, książki i gry planszowe, karty podarunkowe i zaproszenia na wydarzenia kulturalne. • Konkurs trwa od 3 lutego do 31 grudnia 2020 roku. Czytelnikiem Roku w danej kategorii zostanie osoba, która zgromadzi największą liczbę pieczątek (punktów). •   •   • ➡ Zapoznaj się z REGULAMINEM •   •   • Najważniejsze informacje: • Uczestnikiem Konkursu staniesz się po podpisaniu i złożeniu Karty Zgłoszenia w dowolnej Filii Biblioteki Kraków. W zamian otrzymasz „Paszport Czytelnika”, w którym będziesz zbierać pieczątki. •   • Za każdy egzemplarz książki lub audiobook, zwrócony w czasie trwania Konkursu, otrzymasz 1 pieczątkę. •   • Po zdobyciu 50 pieczątek za wypożyczone książki i audiobooki, będziesz mógł odebrać prezent – niespodziankę. Po odbiór zgłoś się (wraz z „Paszportem”) do Działu Metodycznego i Projektów Biblioteki Kraków. •   • Po odebraniu prezentu – niespodzianki, kontynuujesz zbieranie pieczątek aż do momentu zakończenia Konkursu. •   • Dodatkowe pieczątki możesz zdobyć za udział w wydarzeniach bibliotecznych. Ich listę znajdziesz w „Paszporcie”. •   • Jeżeli zbierzesz komplet pieczątek, poproś w dowolnej Filii o kolejny „Paszport” i kontynuuj zbieranie punktów. •   • W przypadku zagubienia „Paszportu” nie wydajemy duplikatu. Możesz otrzymać nowy egzemplarz „Paszportu”, ale pieczątki musisz zbierać od nowa. Stemple z zagubionego „Paszportu” nie będą brane pod uwagę. •   • Po zakończeniu Konkursu, „Paszport Czytelnika” z zebranymi pieczątkami należy złożyć w dniach 4-20 stycznia 2021 r, w Dziale Metodycznym i Projektów Biblioteki Kraków (pl. Jana Nowaka-Jeziorańskiego 3, pokój 126, tel. 12 61-89-126, od pn. do pt. w godz. 8.00-15.00). •   • Wyniki Konkursu i tytuł „Czytelnika Roku 2020” ogłosimy podczas gali finałowej. •   •   • 🔹 KATEGORIE WIEKOWE • I kategoria – czytelnicy od 6 do 9 lat, • II kategoria – czytelnicy od 10 do 15 lat, • III kategoria – czytelnicy od 16 do 25 lat, • IV kategoria – czytelnicy powyżej 25. roku życia. •   •   • 🔹 NAGRODY SPECJALNE • Nagroda i tytuł „Czytającego Rodzica” przysługuje rodzicowi lub opiekunowi prawnemu dziecka w wieku do 5 lat. Otrzyma ją rodzic, który zdobył największą liczbę pieczątek za książki przeczytane dziecku. •   • Nagrodę i tytuł „Zaczytanego Seniora” otrzyma czytelnik Biblioteki Kraków powyżej 70. roku życia, który zdobył największą liczbę pieczątek. •   •   • PARTNERZY: KrakówCzyta.pl, Galeria Bronowice, Teatr Stu, PocketBook, Wydawnictwo Literackie, Kraków Miasto Literatury UNESCO • PATRONAT MEDIALNY: lovekrakow.pl, Czas Dzieci •   •   • >< [Obraz]
foo